23948sdkhjf

Retten har dømt: Danske Hay i norsk kopistrid

Har stævnet flere møbelimportører. Blandt andre det norske Interstil.

About A Chair 22 - eller AAC22 - er en populær stol med siddeskal af plast og med ben af bøjet træ, som landede på det norske marked i 2011.

Flere vellignende stole er senere blevet markedsført i lav- og mellemprisbutikker, og det fik Hay til at anlægge en retssag, som fandt sted tidligere i år, skriver den norske avis Dagens Næringsliv.

Tingretten i Follo lidt syd for Oslo fældede i maj i år dom over 2 stolevarianter, som Hay mente, krænkede ophavsretten til About A Chair.

De ene var en vellignende skalstol, markedsført af boligkæden Skeidar. Den anden var importeret af Interstil i Norge, som af norske ejere drives uafhængigt af den danske del, der ejes af Actona.

- Der er ingen tvivl om, at når de lagerfører sådan et produkt, så vil de have del i den succes, som vi har med vores produkt, siger Claus Als, landechef for Hay i Norge, til Dagens Næringsliv.

Hverken Skeidar eller Interstil i Norge har ønsket at udtale sig til avisen, men deres advokat Kyrre Tangen Andersen udtrykker en stærk utilfredshed med dommen.

Han anfører, at Hays stol er en del af en såkaldt generisk designlinje, som følger en udvikling, der startede midt i 1900-tallet med stoleværker af amerikanske formgivere som Charles og Ray Eames og Eero Saarinen.

Skeidar og Interstil hævdede i retten, at deres stole var resultater af eget designarbejde, men det mente dommeren ikke, at der var dokumentation for.

Læs mere om: HAY
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062