23948sdkhjf

Efter flere års forberedelse: Nye anbefalinger om træindkøb til det offentlige Danmark

Fra 2013 til 2016 lavede den danske gren af bæredygtighedsorganisationen FSC en række tiltag for at øge importen af FSC-certificeret træ og papir i den offentlige sektor og for at brugen af træ og papir, som lever op til FSC's standarder.

Det munder nu ud i, at FSC har nedfældet en række anbefalinger til den offentlige sektors indkøb, som FSC nu offentliggør på sin hjemmeside.

Anbefalingerne viser vejen til, hvordan det kan blive nemmere for både offentlige og private instanser at anvende og øge brugen af certificeret træ og få en fordel ud af det, skriver FSC på sin hjemmesiden.

FSC anbefaler blandt andet, at bæredygtigt indkøb indgår i organisationernes såkaldte CSR-indsatser (Corporate Social Responsibility, virksomheders sociale ansvar, red.).

FSC anbefaler blandt andet også, at offentlige indkøbere stiller krav til leverandører og blandt andet kontrollerer med stikprøver, om det indkøbte lever op til standarden.

- FSC Danmark oplever jævnligt, at leverandører vinder offentlige kontrakter med krav om bæredygtigt træ, selvom de ikke kan dokumentere dette efterfølgende, skriver FSC blandt andet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11