23948sdkhjf

Se billederne: Dansk designer besøger den certificerede tropeskov

Foran cirka 60 andre design- og arkitektstuderende vandt Rikke Palmerston fra Arkitektskolen Aarhus i maj FSC Design Award 2017 med Knægt - et garderobemøbel, hvor ophæng og opbevaring er tænkt ind i en kontinuerlig form.

Præmien var en tur til Honduras, hvor hun blandt andet skulle lave en lokal version af sit vinderdesign. 

Nedenfor kan du læse lidt om Rikke Palmerstons tur til Honduras.

Dag 1:

- Vi begynder rejsen i landsbyen i Rio Viejo nogle timers kørsel oppe i bjergene over La Ceiba. Her er landsbyen samlet til fodboldkamp eller gået i kirke, mens børnene leger omkring os. Landsbyen får ca. halvdelen af sin indkomst fra den FSC-certificerede regnskov, der omgiver dem, men skovene er truede af illegal hugst og kvægdrift. Derfor har organisationen Verdens Skove i en årrække støttet arbejdet med skovene i området

Dag 2: 

- Vi tager den lange vandring op af bjerget med landsbyens skovgruppe, for at få et indblik i arbejdet i den FSC-certificerede skov. Der udvælges få træer pr. hektar, som man fælder og transporterer ned med muldyr. Herefter får området lov at stå i 30 år, før man igen tager træ ud. Lokalbefolkningen er ikke bare afhængige af skovene som indtægt, men skovene er også afgørende for rent drikkevand til hele regionen.

 Dag 3:

- Vi er tilbage i La Ceiba. Rikke har præsenteret sit design for det FSC-certificerede værksted Coatlahl. Sammen skal de nu lave en honduransk version af Rikkes vinderdesign. Coatlahl har tidligere lavet små produktioner til f.eks. COOP i Danmark.

Dag 4

- Rikke er i gang med udviklingen af sit design, og det går strygende. Hun arbejder i den mørke træart Rosita og får hjælp fra den dygtige, lokale håndværker Javier. Rikke er meget imponeret over, hvordan Javier kan dreje rundstokke så præcist i hånden.

Dag 5

- Værkstedet i La Ceiba bugner af mindre kendte træarter. Med lidt ekstra tid på hånden kaster Rikke sig ud i at lave en ekstra version af sit design - nu i en lysere træart med masser af farvespjl, jagua.

Dag 6

De FSC-certificerede, honduranske versioner af Knægt står klar på værkstedet. Det har været nogle varme og lange dage på værkstedet hos Coatlahl - men med masser af god energi. Rikke har nået at lave to versioner af sit design sammen med det lokale team - én i træarten rosita og og én i jagua.

Artiklen er en del af temaet Billedserier.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126