23948sdkhjf

Spektakulært dansk trætårn vinder international designpris

Camp Adventure Park i Gisselfeld, der allerede tilbyder trætopbaner og Danmarks længste svævebane, får fra næste sommer et spetakulært trætårn.

Det er arkitektvirksomheden Effekt, der har slået stregerne til det 45 meter høje udsigtstårn med tilhørende 600 meter boardwalk - eller gangbro om man vil.

Projektet har opnået massiv omtale de seneste måneder, og nu har projektet også vundet en designpris; den tyske Iconic Award i kategorien ’Concept’.

- Vi har lagt mange ressourcer og tid i projektet, så det er altid rart at få anerkendelse for indsatsen, siger forretningsudvikler Kasper Larsen fra Camp Adventure i en pressemeddelelse.

Den officielle ceremoni og uddeling finder sted i BMW Welt i München på Expo Real-messen d. 4-6. oktober 2017.

Med den nye gangbro vil de besøgende få mulighed for at slentre gennem skoven flere meter over jorden. Den ene del af gangbroen går igennem den gamle del af Gisselfeld Kloster Skov, mens den anden del af gangbroen og tårnet er placeret i den nye del.

På gangbroen, der går gennem den gamle del af skoven, er der indlagt en serie af aktiviteter, der giver forskellige brugergruppe mulighed for at lære om skoven.

Det store omdrejningspunkt i projektet er udsigtstårnet, som er formet, så det fremmer de besøgendes oplevelse – man har forsøgt at undgå den klassiske cylinderform og i stedet givet tårnet en kurvet profil, men en slank midte og et bredere fundament og top.

Træet, der anvendes, kommer fra Gisselfeld Klosters egne skove.

Etableringen af gangbro og tårn påbegyndes senere på sommeren og vil stå færdigt om et års tid. Hele projektet koster i omegnen af 40 mio. kr.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109