23948sdkhjf

Nyt lovforslag kan stække pirater

Irske myndigheder arbejder på et lovforslag, som kan stoppe for den nethandel af piratmøbler, som giver danske forbrugere mulighed for at købe piratkopierede værker via internettet, som blandt andet danske producenter har rettigheder til.

Det skriver Træ- og Møbelindustrien i Dansk Industri på sin hjemmeside.

Det irske lovforsalg vil gøre op med Irlands lempelige lovgivning om ophavsret, som ikke lever op til EU-reglerne på området.

- Den danske møbelindustri har i mange år været plaget af kopier. Især er handlen over nettet med kopimøbler en konstant udfordring. For den enkelte virksomhed er kopieringen både en krænkelse af rettigheder og en økonomisk byrde i form af mistet forretning samt udgifter til at beskytte dens rettigheder, siger Flemming Larsen, branchedirektør i Træ- og Møbelindustrien.

Irland blev en ny tryg havn for kopiproducenter, efter at Storbritannien strammede sin opretshavslovgivning. Som før i Storbritannien er et designværk i Irland beskyttet i 25 år fra det kom på markedet.

EU-regler påbyder medlemslandene at beskytte værkerne i 70 år fra ophavspersonens død.

- Sagen understreger det helt afgørende i, at alle lande tilpasser deres lovgivning til den reelle EU-standard, og at reglerne bliver håndhævet. Vi har løbende været i kontakt med de danske myndigheder, og vi håber nu, at blandt andet det pres fører til, at Irland får ændret lovgivningen, siger Flemming Larsen.

Den danske branche har ført en længerevarende retsforfølgning af kopiproducenter. Det har blandt andet sat stopper for danske reklametekster for kopimøbler og for direkte fragt. I dag skal købere af kopimøbler i princippet selv bestille fragt.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079