23948sdkhjf

Træallé og siddemøbler skal understøtte byudvikling i Horsens

I forbindelse med Søndergade-omdannelsen i Horsens har Horsens Kommune valgt at køre et anderledes testforløb hen over sommeren.

Fra slutningen af juni og henover sommeren opstiller scenekunstgruppen Teater Seachange en midlertidig træallé med 16 træer i området omkring Kuben. De 16 træer af sorten spidsløn opstilles, så der dannes en hyggelig allé på hver side af kørebanen. Imellem træerne opstilles forskellige sidde-og opholdsmøbler samt en række højtalere med stemningsskabende lydflader, der skal lede tankerne hen på de gamle parisiske alléer med summende liv og svalende skygge under trækronerne.

Projektet, der er en del af otte byrumsprojekter i otte byer i Region Midtjylland, går under overskriften Moving Spaces.

8 byrumsprojekter i regionen
Byrumsprojekterne skal med scenekunstneriske greb og midlertidige installationer understøtte konkrete byudviklingsprojekter i byerne. I Horsens er det den kommende omdannelse af Søndergade, som kunstnergruppen tager fat i.

- Med træalléen i Søndergade vil vi undersøge hvad ekstra træer og begrønning betyder for måden, vi opholder os på og færdes i det offentlige byrum. Tager vi for eksempel mere eller mindre ophold eller bruger vi længere tid på en gågade, hvis der er mere grønt at kigge på eller sidde under? Det er blot nogle af de spørgsmål, som vi håber at finde svar på henover sommeren, fortæller Barbara Simonsen, kunstnerisk leder af Teater Seachange.

Kasper Daugaard fra Teater Seachange supplerer:

- Uanset hvad vi laver, ønsker vi, at det har relevans for de lokale borgere ved altid at tage udgangspunkt i netop deres by, og at projektet er tilgængeligt for alle - uanset alder, køn, baggrund, økonomi mm. Derfor er det også rigtig interessant for os, at arbejde i et demokratisk rum som gågaden i Horsens, hvor der dagligt færdes mange forskellige mennesker, og hvor der er mulighed for at teste nogle ting af, inden den endelige omdannelse igangsættes.

Observationer sendes videre
Henover sommeren afholder Teater Seachange forskellige mindre aktiviteter og happenings omkring træalléen for at understøtte alléens liv og samtidig indsamle erfaringer om, hvordan træalléen påvirker livet i Søndergade.

Den midlertidige træallé er opsat indtil slutningen af august, hvorefter Teater Seachange videreformidler de indsamlede erfaringer og observationer til projektgruppen bag Søndergade-omdannelsen i Horsens Kommune.

Erfaringerne kan derefter indgå i det videre arbejde med omdannelsen af Søndergade.

Byrumsprojektet Moving Spaces, som træalléen i Horsens er del af, er støttet af Kulturhovedstad Aarhus 2017, Statens Kunstfond, Region Midtjylland, Spar Nord Fonde, Knud Højgaards Fond og Færch Fonden.

Moving Spaces sker her:

 

  • Februar, April, August og September: Moving Spaces Ringkøbing: NYgade påNY - installationer og events.
  • April-Maj: Moving Spaces Herning: Installationerne 'Herningstemmer' og 'SpejlSkilteSkov' på Off Road Festivalen.
  • Juni-August: Moving Spaces Horsens: Installation og byudviklingsprojektet 'Haverne og Havet' i Søndergade.
  • August: Moving Spaces Aarhus: Installationer og events i Little Rebellions og Aarhus Festuge.
  • Fra August: Moving Spaces Silkeborg: Installationen 'At åbne et vindue' i Fredensgade.
  • Oktober: Moving Spaces Skive: Installationer ved banegården og i byen.
  • Oktober: Moving Spaces Lemvig: Vandreforestillingen 'Lemvig-historier' i Kulturnatten.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079