23948sdkhjf

8 år hos Hay - 4 år hos Muuto: Nu skaber designchefen sit eget

Web-tv: Claus Jakobsen vil noget ganske andet med Million, fortæller han.

Claus Jakobsen var designchef og produktansvarlig hos Hay i 8 år.

Så fulgte en periode på 4 år som produktudvikler hos Muuto.

Indtil han i 2015 tog ”et grænseoverskridende skridt” og valgte at stå på egne ben.

I 2 år har Claus Jakobsen og medejeren Jens Kajus - der har en grafikerbaggrund – arbejdet på Millions første produktprogram, som nu er udstillet permanent i firmaets showroom ved Lokomotivværkstedet i København.

Han understreger, at han har været glad for alle årene i branchen og det, han har lavet, men med Million vil Claus Jakobsen gøre tingene anderledes.

Den del af designbranchen, han kommer fra, er typisk kendetegnet ved udenlandsk produktion. Millions produktion ligger hos underleverandører i Danmark eller Sverige.

Den måde at producere på, ligger tættere på en gammel møbelsnedkers hjerte, fortæller han.

- Man kan holde en tættere dialog med leverandørerne og udveksle viden. Man får et helt andet workflow og kvalitetsniveau ud af det, når man sammenligner det med oversøisk produktion, siger han til Wood Supply.

Med Million handler det heller ikke om at nå ud til så mange forhandlere som muligt. Med Million vil Claus Jakobsen give plads til en faglig fordybelse.

- Vi skal ikke styre et volumenmarked med 2500 forhandlere, som jeg har været med til før. Måske 150. Og det er forhandlere, som har et andet prispunkt og et andet kvalitetsfokus. Vi vil gerne ud og vokse sammen med nogle forhandlere og bruge dem aktivt og få sparring til at skabe de rigtige produkter. For nylig brugte jeg timer på at tale om overflader og farver med en forhandler som Lindegaard Poulsen, der har været i branchen i mange år. Forhandlerne er mit bindeled til slutkunderne, så de kan fortælle, hvad kunderne efterspørger.

Millions produkter må altså gerne være dyrere, end Hays og Muutos. Prissegmentet er tænkt til at ligge et ekstra hak højere.

Merværdien for kunden – fortæller han - ligger i Danmarks gode navn og rygte som produktionsland, et højt kvalitetsfokus og ekstra finesser. Og viser for eksempel et massivt egetræsstykke som underside på et sæde.

Foreløbig består Millions kollektion af 10 produkter.

Artiklen er en del af temaet Video.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08