23948sdkhjf

Asien-satsning vender udviklingen hos Pressalit

Ovenpå underskuddet i 2008 – det dårligste regnskab i 10 år – peger pilen nu igen den rigtige vej hos den danske producent af toiletsæder.
På opfordring fra sin største kunde – tyske Villeroy & Boch – besluttede Pressalit i fjor at etablere en fabrik i Thailand; nærmere bestemt Armata City, ca. 1½ times kørsel fra Bangkok.

Det har vist sig at være en god idé, for ifølge Børsen har beslutningen om at satse på Asien været med til at sørge for, at Pressalit Group nu har vendt underskud til overskud:

- Vi er en af de virksomheder, som har haft det svært i løbet af 2008 og 2009, på grund af vores store afhængighed af byggeriet. Derfor er vi glade for vores beslutning om at etablere produktion i Thailand, siger adm. direktør Kim Boyter til avisen.

Undgår de høje afgifter
Tilstedeværelsen i Asien handler først og fremmest om at gøre Pressalit mindre afhængig af udviklingen i Danmark og på nærmarkederne.

I den forbindelse er det afgørende, at Pressalit med produktion i Thailand kan undgå de meget høje importafgifter, der omgiver de asiatiske vækstøkonomier.

- Jo mere eksponeret, du er til de nye vækstmarkeder i Asien og Sydamerika, jo hurtigere kommer du igennem krisen, lyder parolen fra det østjyske.

Pressalit Group kom ud af 2009 med et overskud på 1,6 mio. kroner ud af en omsætning på 460,3 mio. kroner.

Omsætningsmæssigt var der tale om en nedgang på 14 %, og virksomheden har tidligere meddelt, at man som følge af lavere aktivitet lukker sin fabrik i Skejby senest ved udgangen af 2010.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093