23948sdkhjf

Eksportrådet ser muligheder i Kina

[i]Danmarks Eksportråd ser muligheder for den danske træ- og møbelindustri i den kinesiske Guandong-provins. Allerede nu har danske møbelvirksomheder succes i området.[/i]
Det sydlige Kina er blevet beskrevet som verdens fabrik. Møbelproduktion har især i Guangdong-provinsen undergået en rivende udvikling og har år efter år fulde ordrebøger fra udenlandske møbelproducenter og kendte møbelkæder. Kina er nu verdens næststørste importør af træ, kun overgået af USA, skriver eksportrådet på deres hjemmeside.

Fortidens overudnyttelse af de kinesiske skovarealer har medført, at den kinesiske træindustri langtfra er i stand til at dække den nuværende efterspørgsel efter tømmer, herunder sorter som bøg og ær. Hovedparten af træimporten bliver anvendt i indretnings- og møbelindustrien, der som følge af den voksende urbanisering i Kina forventes at opretholde vækstrater på 15-30 procent over de næste år. Den kinesiske møbelindustri består af hen ved 30.000 virksomheder og beskæftiger cirka 30 millioner mennesker.

Danmarks Eksportråd ser muligheder for træ- og møbelindustrien i Guandong-provinsen.Møbelproduktionen er fordelt over flere regioner, men er især koncentreret i Sydkina med centrum omkring perleflodsdeltaet i Guangdong-provinsen, hvor en fjerdedel af Kinas samlede møbelproduktion kommer fra. Små og mellemstore kinesiske virksomheder dominerer i dette område med fordele som billig arbejdskraft og god infrastruktur. Især i byen Dongguan cirka 100 kilometer fra Hongkong findes en stor koncentration af møbelproducenter, hvoriblandt flere danske virksomheder med stor succes. De beskæftiger sig enten med egen møbelproduktion eller lever af at ‘source’ for andre danske virksomheder.

Den faldende dollarkurs og et vigende hjemmemarked tvinger nu danske virksomheder inden for møbel- og træindustrien til at se sig om efter nye muligheder og kundegrupper. Kina præsenterer et godt alternativ med lave produktionspriser og et voksende købekraftigt hjemmemarked.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078