23948sdkhjf

Nye miljøregler sparer penge

[i]Nye forslag til regelforenkling skal spare virksomhederne for penge og administrativt bøvl. Fire ud af fem virksomheder giver de nye regler topkarakterer.[/i]
For at give de virksomheder, der gør en stor indsats for miljøet, administrative lettelser og færre miljøtilsyn, har Miljøministeriet nedsat et særligt virksomhedsudvalg. Her sidder bl.a. Dansk Industri, Danmarks Naturfredningsforening og lønmodtagerorganisationen CO-Industri. De tre har sammen med udvalgets øvrige medlemmer barslet med en række forslag til regelforenkling, som Miljøministeren har omsat i et lovforslag, der formodentlig bliver vedtaget inden Folketingets sommerferie, skriver ErhvervsBladet.

- Det skal kræve mindre papirarbejde og generelt være mindre ressourcekrævende for virksomhederne at få en miljøgodkendelse. Det vil formentlig samtidig betyde, at det bliver billigere for amterne og kommunerne at udstede miljøgodkendelserne, siger Frank Bill, underdirektør i Dansk Industri, DI.

Målet med regelforenklingsarbejdet er at belønne de virksomheder, der gør en indsats for miljøet, forklarer Miljøminister Hans Christian Schmidt ifølge ErhvervsBladet .

Hans Chr. Scmidt har nedsat et udvalg, der har arbejdet med en regelforenkling, der får stor ros.- Det bliver lettere drive miljørigtig virksomhed i Danmark. Når en virksomhed prøver at gøre noget godt for miljøet, så skal vi også prøve at gøre det lettere for virksomheden.

Det er centralt for et lovforslags succes, at de implicerede parter får et medejerskab til det, og derfor valgte Miljøministeren at lade parterne gøre en så stor del af forarbejdet. Forslagene er blevet forelagt et panel af 129 repræsentativt udvalgte danske virksomheder, som tager godt imod forslagene. Fokuspanelet er sammensat af Erhvervs- og Økonomiministeriet, og 80 pct. af de spurgte virksomheder mener, at forslagene vil være end forbedring i forhold til de nuværende regler.

Virksomhederne forventer i gennemsnit at spare 16 timer eller rundt regnet 4000 kr. om året, på grund af færre årlige miljøtilsyn og dermed reduceret tidsforbruget i forbindelse med forberedelse og efterfølgende opfølgning på spørgsmål mv.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078