23948sdkhjf

PP-møbler ramt i dollarfaldet

[i]PP Møbler i Allerød har tydeligt mærket dollarfaldet. Det har gjort ondt på virksomheden, der producerer kvalitetsmøbler tegnet af kendte danske arkitekter som Wegner og Børge Mogensen.[/i]
PP Møbler har i mange år eksporteret til det amerikanske marked. Fordi virksomheden har haft en fast samarbejdspartner, har man kunnet kræve, at al salg skete i danske kroner - hvilket de fleste amerikanske importører ellers ikke vil acceptere, skriver Berlingske Tidende.

- Vi tør ganske enkelt ikke spille på valutamarkedet. Det er alt for farligt. Denne virksomhed optog et lån i schweiziske franc for mange år siden, men da vi havde betalt tilbage på det i fem år, skyldte vi stadig det samme. Da besluttede vi, at så vidt muligt skulle vi handle i danske kroner,« siger Søren Holst Pedersen til Berlingske Tidende.

Dansk producent af blandt andet Wegner-stole er ramt af dollarfaldet.Selv om PP Møbler har kunnet gennemtrumfe handel i kroner, har dollarens nedtur naturligvis betydet, at virksomhedens produkter er blevet dyrere i USA - og derfor er der blevet mistet markedsandele.

- Vi budgetterede med en omsætning på to mio. kr. sidste år i USA. På grund af valuta-udviklingen fik vi kun en omsætning på 1,4 mio. kr, siger Søren Holst Pedersen.

Han understreger, at priserne på virksomhedens produkter udelukkende er beregnet efter fremstillingspriser. Og da al indkøb foregår i danske kroner, er der ikke plads til at spille på valuta-rouletten.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078