23948sdkhjf

NJA Møbler mærker fremgangen

De øgede salgstal i møbelbranchen har smittet positivt af på møbelproducenten fra Thisted, som bl.a. oplever vækst på det tyske marked.
Efter et par år med negativ vækst kunne den danske møbelindustri igen glæde sig over positive vækstrater i første halvår 2010.

Som tidligere skrevet her på Wood Supply steg detailsalget med 4,4 %, mens eksporten blev øget med 1 %.

Den fremgang kan også mærkes hos NJA Møbler, der – via et samarbejde med giganten Bettenwelt – har Tyskland som sit klart største marked.

Ifølge Nordjyske Medier har NJA Møbler i første halvår registreret en vækst, der nogenlunde svarer til branchen som helhed.

Vinder terræn i Tyskland
Salgsdirektør Allan Overgaard fortæller til avisen, at der efterhånden er ved at komme gang i eksporten til Tyskland. Det skyldes blandt andet lavere fragtomkostninger samt det faktum, at NJA til forskel fra konkurrenterne i Fjernøsten – afregner i euro:

- Den høje dollarskurs giver en fordel i forhold til vores konkurrenter fra Fjernøsten, og samtidig har der i det første halvår af 2010 været en del problemer med leverancerne derfra, og så er produkterne pålagt høje fragtomkostninger, siger han.

NJA Møbler har de senere år kæmpet med millionunderskud og kom senest – i 2008/09 – ud med et minus på 13,25 mio. kroner.

Virksomheden lancerede i forlængelse heraf en ny krisestrategi, og direktør Niels Jørgen Andersen oplyste tilbage i juli, at det på den baggrund er lykkedes at skabe overskud på driften .
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094