23948sdkhjf

Vækst i Velux

[i]Ikke usædvanligt vil Velux ikke oplyse de eksakte tal, men der er ingen tvivl om, at Velux kommer ud af 2003 med et større overskud end i 2002.[/i]
Når VKR Holding, der er moderselskab til Velux, offentliggør sit regnskab i april, vil man ikke kunne aflæse hemmeligheden om, hvor stor et overskud Velux havde i 2003. Og sådan har det stort set altid været. Administrerende direktør Jørgen Tang-Jensen siger dog i et interview med JyllandsPosten, at det er gået endog overraskende godt for Velux det forløbne år.

- Vi har haft vækst i 2003 og leveret en lille smule mere end det, vi havde stillet i udsigt. Jeg mener vore medarbejdere kan være meget stolte over indsatsen i 2003, og jeg håber også, at vore aktionærer er glade. Det tyder alt på, for de har netop godkendt vores budget for fremtiden, med mange initiativer og store investeringer, siger Jørgen Tang-Jensen.

Velux klarer sig godt - hvor godt er en forretningshemmelighed.I 2002 omsatte VKR Holding for 9,65 milliarder kroner og tjente før finansielle poster og skat godt 1,1 milliarder kroner. I de tal er medregnet omsætning og resultat fra Velfac A/S, Vitral A/S, WindowMaster A/S og Faber A/S og selvfølge Velux A/S. WindowMaster og Vitral gav ifølge selskabets egne tal underskud i 2002. Velux A/S havde igen efter egne tal et overskud på 917,8 millioner før skat og en omsætning på 6,76 milliarder. Men disse tal er ifølge JyllandsPosten og Jørgen Tang-Jensen ikke retvisende for hele Velux-koncernen. Tang-Jensen citeres for med et skævt smil at udtale:

- Retvisende tal ses kun i de konsoliderede tal for hele VKR Holding. Vore konkurrenter ville gladelig brække en arm for at få fat i de rigtige tal.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078