23948sdkhjf

Nyhed på 40 år

[i]På møbelmessen i Køln præsenterede Bahnsen Collection en nyhed, der var intet mindre end 40 år gammel. [/i]
Da Jørn Utzon for 40 år siden tegnede oprahuset i Sydney, designede han også møbler til bygningen. Som bekendt kom Utzon og bygherren ikke overens om indretningen, og stolen kom derfor ikke i produktion. Det retter Bahnsen Collection nu op på, og præsenterede stolen som en nyhed på den nys overståede møbelmesse i Køln.

Jørn Utzon udtrykker glæde over, at stolen nu kommer i produktion.

- Når man ser på form og materialer er denne stol den mest gennemarbejdede og bedste af mine modeller. Derfor er jeg glad for, at stolen nu, 40 år efter at den første prototype blev lavet, kommer i produktion.

Aurora er en 40 år gammel nyhed fra Bahnsen CollectionIfølge Utzon er stolen et resultat af arbejdet med formspændt træ, der også blev brugt i selve bygningen.

- Jeg var meget fascineret af det, og derfor var det vigtigt for mig også at bruge den teknik i forhold til møblerne, jeg designede til bygningen, siger Jørn Utzon.

Når man ser på stolen, Aurora, er forbindelsen mellem den og bygningen tydelig. Den er lavet af en formspændt skal, polstret med stof eller læder og med en enkelt fod i børstet stål. Resultatet er et let og flydende udtryk. Navnet Aurora udspringer af Utzons tanker, da den første prototype blev lavet. Det fik ham til at tænke på nordlys, hvilket Aurora er et andet navn for.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

3.047