23948sdkhjf

Spirende optimisme fra møbelmessen i Köln

[i]Tvilum-Scanbirk og Club 8 oplever mere grøde i det tyske markedet.[/i]
Ole Lund Andersen, Tvilum-Scanbirk oplyser til Jyllands-Posten ”De første uger af i år og under messen er der allerede indgået flere gode aftaler, som sikrer os en fortsat vækst på det tyske marked. Det er dog klart de billigste møbler i vores sortiment, som er i fokus hos de tyske indkøbere”.

Tvilum-Scanbirk er én af de 70 danske udstillere, der i disse dage er med på messen i Tyskland – og tendensen bekræftes af flere af udstillerne.

Meldingen stemmer godt overens med den seneste prognose fra Danmarks Eksportråd, der forventer en svagt opadgående tendens for møbelsalget til Tyskland i 2004.

Viggo Mølholm fra Club 8 oplever ligeledes positive signaler i markedet. Viggo Mølholm udtaler således fra messen i Køln til Jyllands-Posten ”Det virker som om, at der nu er mere grøde i det tyske marked, end tilfældet har været længe. Omsætningen i vores butikker stiger. Men der er langt igen før det tyske marked er tilbage på et niveau som for bare få år siden.”

Club 8 har netop åbnet en ny BoConcept brand store i Köln og har nu 11 butikker i Tyskland.

Der er også brug for lidt optimisme fra nærmarkederne. Salget til USA er i øjeblikket presset af den lave USD-kurs.

”Der er ingen tvivl om, at den lave dollarkurs gør tingene sværere. Og det er tendensen hos mange udstillere. Det er svært for tiden at konkurrere på det amerikanske marked med en så lav dollar, og derfor er der en tendens til at indkøbere fra USA eksempelvis vender sig mod Kina. Samtidig er vi også afhængig af dollaren på markederne i Mellemøsten og Sydamerika. Det har meget stor betydning for hele branchen” siger Ole Lund Andersen, Tvilum-Scanbirk.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079