23948sdkhjf

Administrationen af små virksomheder er tung

[i]DI har fået foretaget undersøgelse, der viser, at det er administrativt tungt at have få ansatte.[/i]
Er man ikke glad for papirarbejde, skal man ikke drive en mindre virksomhed. Det må blive konlusionen efter nye beregninger fra Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, der viser, at de administrative byrder øges markant når enkeltmandsvirksomheder tager springet og ansætter medarbejdere, skriver Erhvervsbladet.

Virksomheder med op til 10 medarbejdere må slås med op til dobbelt så stor administration som virksomheder med flere end ti ansatte, viser beregninger, som Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har foretaget for Dansk Industri, DI:

- Det er meget besværligt at have ansatte i Danmark. Frygten er jo, at administrationen kan hindre virksomhedernes vækst, for der er mange hurdler, når en en-mandsvirksomhed tager springet og udvider med flere medarbejdere, siger chefkonsulent Jette Nøhr fra DI. En stor eller mellemstor virksomhed kan udnytte de stordriftsfordele, der er ved at administrere flere medarbejdere, men hvis en virksomhed har under ti ansatte, er det typisk ikke muligt at udnytte de fordele.

Også Håndværksrådet er generelt bekymret over de administrative byrder, små virksomheder oplever, for flere ansatte betyder flere byrder for virksomhederne.

Det er især kommunerne, der kan være tunge at danse med for de helt små virksomheder, viser flere undersøgelser, som DI har foretaget mellem små og mellemstore virksomheder, og kontakten med kommunerne vokser markant, når små virksomheder ansætter medarbejdere, skriver ErhvervsBladet.

- Det understreger, hvor vigtigt det er at have kommunerne med i regelforenklingsarbejdet. For det er hos kommunerne, virksomhederne oplever, at de kører fast i sagsbehandlingen, siger Jette Nøhr fra DI.

Både DI og Håndværksrådet ærgrer sig over, at regelforenklingen ikke er gået hurtigere for VK-regeringen.

- Vi kunne godt ønske, at regeringen snart kom med et konkret udspil på det område, siger DI's Jette Nøhr.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11