23948sdkhjf

Flis giver varmen

[i]Det er i flere og flere tilfælde flis, der giver varmen i de danske hjem. Men det er ikke arbejdet med at hugge flis, der får temperaturen op. Det er populært at fyre med træflis i de danske varmeværker.[/i]
Træflis er blevet et populært brændsel hos fjernvarmeværkerne. I Ry har de netop indviet et nyt flisfyret varmeværk. I Nakskov er de i gang med at opføre et flisfyret varmeværk til 50 millioner og i Lemvig bygger de et flisværk til 30 millioner kroner, skriver Dansk Bioenergi på ”træ er miljø”’s hjemmeside i dag. De nævnte værker er blot nogle af de eksempler på nye eller kommende anlæg til biobrændsel i Danmark, hvor træflis er blevet populært hos kraftvarmeværkerne.

Træflis er populært hos kraftvarmeværkerne som biobrændsel.Biobrændsler er generelt populære blandt fjernvarmeværker, men i de senere år er det især træflis, som har vundet udbredelse. Det skyldes ikke mindst stabile priser og høj forsyningssikkerhed, da træflis er en international handelsvare. Dertil kommer, at flis er et bedre brændsel end for eksempel halm, der i højere grad medfører tæringer på anlæggene.

Som vi skrev i nyhedsbrevet i sidste uge, er der ikke udelt begejstring for brugen af træ i kraftvarmeværkerne. Træindustrien frygter således, at det kan koste arbejdspladser på grund af stigende priser på det træ, som savværker, emballageindustri og nu også kraftvarmeværkerne skal konkurrere om at indkøbe. I sidste uge skønnede TA, at der kunne blive tale om op mod 2.500 mistede arbejdspladser.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078