23948sdkhjf

Medarbejdere kan deles

[i]Små virksomheder kan med fordel dele en medarbejder for at afværge mangel på kvalificeret arbejdskraft og samtidig dele udgifterne.[/i]
Trods stigende ledighed er flere brancher truet af mangel på den rigtige arbejdskraft. Små virksomheder må knytte partnerskaber og dele medarbejdere for at afværge personalekrisen og redde væksten. Flaskehalse er allerede en realitet i flere brancher, som må sige nej til opgaver på grund af personalemangel. Virksomhedernes modtræk bør være at deles om de medarbejdere, der er mangel på, lyder det fra arbejdsmarkedsforskeren Peter Plougmann i ErhvervsBladet.

- Selv konkurrerende virksomheder har et fælles behov for at bevare kvalificeret faglært og ufaglært arbejdskraft. Og virksomheder med forskellige sæsoner og forskellige spidsbelastninger kan have nytte af enten at dele medarbejdere, eller f.eks. sende medarbejdere på efteruddannelse sammen, siger Peter Plougmann, der samtidig er direktør for analysevirksomheden New Insight A/S, til ErhvervsBladet.

Små virksomheder kan med fordel dele medarbejdere.Servicebranchen oplever i disse år stor vækst, især i de større byer, men den demografiske udvikling viser klart, at der bliver stor mangel på især unge mennesker i løbet af de næste ti år, og den udvikling er en bombe under væksten. Ikke kun Danmark lider under personalemangel, tendensen er klar i det meste af den vestlige verden. Virksomhedernes svar er i flere lande blevet såkaldt ''labor pooling'', hvor flere virksomheder deler medarbejdere i mere eller mindre formelle netværk.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078