23948sdkhjf

Velfac tester vinduer med flymotor

Udsigten til mere ekstreme vejrforhold i fremtiden stiller større krav til vinduernes evne til at modstå store vandtryk.
I de forgangne uger har rigtigt mange husejere fået en forsmag på, hvad vi – ifølge klimaforskere – kan vente os på nedbørsfronten i fremtiden.

Udsigten til flere voldsomme skybrud vil gøre det nødvendigt for husejerne at gennemgå boligen for svage led, og vinduerne er et af de steder, hvor vandet kan trænge ind.

Fremtidens vinduer skal således i højere grad være klædt på til at klare påvirkningerne fra ekstremt vejr; herunder bl.a. vandtæthed ved stort vandtryk.

Af den årsag har Velfac allieret sig med Statens Provningsanstalt i Sverige, som har gennemført en række tests af Velfacs vinduer. Blandt andet er der i den forbindelse anvendt en Douglas DC-3 flymotor:

- Vores vinduer kan modstå et særligt stort vandtryk, helt op til 1.650 Pascal, som svarer til dobbelt orkanstyrke. Det er langt over de 600 Pascal, som er det krav, man normalt stiller til vinduer i Danmark, siger teknisk rådgiver i Velfac, Jørgen Munck.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094