23948sdkhjf

Plastkomposit løser problem med kuldebroer

[i]Professor i bygningsenergi anbefaler plastkomposit til løsning af problemer med kuldebroer i vinduer, døre og karme.[/i]
Næsten halvdelen af den energi, der bruges til opvarmning af nyere bygninger i Danmark, forsvinder som varmetab gennem vinduer og døre, hvor især ramme- og karmkonstruktionerne er dårligt isolerende. Dette tal kunne reduceres væsentligt, hvis producenterne blev bedre til at udnytte nye materialer som plastkomposit, mener professor i bygningsenergi, Svend Svendsen fra Danmarks Tekniske Universitet, DTU, ifølge bygnet.dk.

Problemer med kuldebroer i bl.a. vinduer kan løses ved anvendelse af plastkomposit- Plastkomposit har store potentielle muligheder. Materialet er isolerende, stærkt og holdbart og kan bruges i en ramme- og karmkonstruktion. Enten alene eller i kombination med træ, aluminium og PVC. Derved kan man med ret enkle midler opnå en reduktion af varmetabet på 20% eller mere i nogle af profilerne," siger Svend Svendsen, der henviser til nærmere oplysninger i instituttets publikationer.

Hos den danske virksomhed Fiberline Composites, der producerer profiler i plastkomposit oplever man en stigende interesse.

- Plastkomposit kombinerer den styrke og holdbarhed, vi kender fra aluminium og stål, med en høj isolationsevne. Derfor kan det med fordel bruges som både bærende materiale og isolator i bl.a. vinduesrammer, dørtrin, udestuer og facader, siger ingeniør Peter Kidmose fra Fiberline til bygnet.dk.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08