23948sdkhjf

Danmark får topkarakter af tysk undersøgelse

[i]Danmark udnævnes til et ”eksempel til efterfølges” af et af Tysklands førende, økonomiske institutter. [/i]
I en rapport fra tænketanken DIW Berlin fremhæves den danske finans- og pengepolitik de sidste ti år som eksempler til efterfølgelse, ikke mindst i Tyskland selv, hvor arbejdsløsheden er i top og underskuddet på finansloven større end EU tillader, oplyser Berlingske Tidende og DR.

Ifølge den tyske analyse har Danmark under skiftende regeringer formået at holde tungen lige i munden. På den ene side bruger man ikke løs i opgangstider, og på den anden sider giver man afkald på hårde opbremsninger, når det går mindre godt.

- Sådan er det ikke hos os. Danmark har simpelt hen udnyttet spillerummet i økonomien bedre, siger Joachim Volz ifølge DR-Penge On-line.

DR nævner også, at Volz i sin rapport også fremhæver de danske arbejdsmarkedsreformer, ligesom han mener, at Danmarks foreløbige afvisning af euroen ikke har den store betydning. Den danske krones værdi i forhold til euroen er i det sidste årti blevet holdt nogenlunde konstant, siger han.

- Beslutningen mod indførelsen af euroen er således fra et økonomisk synspunkt kun af symbolsk betydning, fremgår det af rapporten.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125