23948sdkhjf

Opsving på vej – men først til sommer

Dansk Byggeri ser forbedringer i konjunkturforventningerne i forhold til næste år. Bygge- anlægs- og Trækartellet regner med atr opsvinget kommer, men ikke før til sommer.
Bygge- og anlægsvirksomhedernes forventninger til de kommende tre måneder blev forværret i december 2003. Det viser det nye konjunkturbarometer fra Danmarks Statistik. Men det nye konjunkturbarometer for bygge- og anlægsvirksomhed viser mindre fald i aktiviteten fra efterårsmånederne til vintermånederne end for et år siden.

- Niveauet for forventningerne er bedre end sidste år. I december 2003 var den sammensatte konjunkturindikator 15, hvorimod den var helt nede på 20 i december 2002. Det er udtryk for, at faldet i aktiviteten fra efterårsmånederne til vintermånederne bliver mindre end for et år siden, fortæller specialkonsulent i Dansk Byggeri, Finn Bo Frandsen.

Opsvinget i byggeriet på vej til sommer spår Bygge- Anlægs- og Trækartellet.I Jyske Vestkysten i dag vurderer økonom i Bygge- Anlægs- og Trækartellet, Bo Sandberg, at et opsving i byggeriet først kommer til sommerferien. Samtidig ser han en risiko for, at det bliver et jobløst opsving.

- De senere års afmatning har betydet stor lageropbygning i erhvervslivet, som skal være ryddet af vejen, før der for alvor bliver tale om fremgang i beskæftigelsen. For byggeriets vedkommende er der tomme erhvervs- og kontorlokaler, som skal aktiveres, inden der sker nyansættelser i denne del af nybyggeriet. Hertil kommer, at skattestoppet indebærer smalhals i den kommunale økonomi. Det lægger en dæmper på det offentligt finansierede nybyggeri, siger Bo Sandberg til Jyske Vestkysten.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078