23948sdkhjf

Designskole får ny status

Designskolen Kolding har netop bestået en international akkreditering. Det betyder bl.a., at skolen nu får status som forskningsinstitution på lige fod med universiteterne.
I undersøgelsen, der er gennemført af et internationalt ekspertpanel, er skolen bl.a. blevet vurderet på 13 kriterier, som alle er opfyldt.

Det positive udfald medfører, at Designskolen Kolding nu får status som forskningsinstitution på lige fod med universiteterne.

Dermed har skolen ret til at bruge titlerne ”bachelor” og ”kandidat” og må fremover selv ansætte forskningspersonale; fx ph.d.-studerende, adjunkter og lektorer.

En milepæl
Designskolen har ganske vist længe haft forskere ansat, men har måttet ’låne’ stillingsstruktur på Arkitektskolen i Århus. Med akkrediteringen får man nu mulighed for at stå for denne del selv:

- Det er milepæl for skolen. Nu får vi anerkendelse for det faglige niveau, vi har haft under opbygning de sidste knap 10 år. Det er en klar blåstempling af skolen. Det gavner os ikke mindst i en international sammenhæng, idet vi nu indgår i et internationalt uddannelsessystem, der gør det nemmere for os at tiltrække internationale studerende – og sende vores egne ud, siger uddannelsesleder Lone Dalsgaard.

Med akkrediteringen står Designskolen Kolding nu på et solidt fagligt fundament og er klar til både yderligere internationalisering og øget samarbejde med erhvervslivet. Skolen ønsker at være med til at vise dansk erhvervsliv, at design betaler sig. Og mere til.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062