23948sdkhjf

ECB fastholder renten

Europas opsving er ikke truet af den stærke euro. Det mener Den Europæiske Centralbank, der dermed modsiger politikere og erhvervsfolk, skriver Berlingske Tidende i dag.
Den kraftige styrkelse af euroen over for især dollar får ikke Den Europæiske Centralbank (ECB) til at frygte for økonomien. Det sagde bankens chef Jean-Claude Trichet på sit månedlige pressemøde i går. Flere og flere politikere opfordrer ellers ECB til at sænke renten for at modgå udviklingen, deriblandt den tyske økonomiminister.

Jean-Claude Trichet, chef for Den Europæiske Centralbank, fastholder euro-renten.- Selv om den seneste udvikling i valutakurserne sandsynligvis vil have en vis dæmpende effekt på eksporten, vil eksportvæksten fortsat drage fordel af den dynamiske ekspansion af verdensøkonomien, sagde Trichet til pressen efter et møde, hvor ECB besluttede at fastholde den toneangivende euro-rente på to procent.

En del valutaanalytikere havde regnet med, at Trichet ville benytte lejligheden til at udtrykke bekymring over den stærke euro, og dermed åbne døren for intervention i valutamarkedet eller måske ligefrem en rentenedsættelse. Det udløste i går formiddag en mindre svækkelse af euroen. Men efter pressemødet blev den fælles valuta igen styrket over for dollar, og kursen er nu stort set tilbage på tirsdagens rekordniveau.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093