23948sdkhjf

Byggeorganisationer i kamp om medlemmer

Byggevare-leverandørernes to organisationer, BLF og BI, er sandsynligvis tættere på sammenlægning end nogensinde tidligere, hævdes det i dagens Erhvervsbladet.
Som de øvrige af erhvervslivets organisationer skal de to organisationer for byggevareleverandører – BLF og BI - leve op til højere og højere krav fra medlemmerne. Det fører til hård kamp om medlemmerne, selv om de to organisationer lever på en gentleman agreement om ikke at gå på strandhugst i hinandens virksomheder.

Byggevareleverandørernes organisationer slås og medlemmerne – nu tales der om sammenlægninger.Nu hævder Erhvervsbladet, at de to organisationer er tættere på hinanden end nogensinde i tankerne om en sammenlægning. Organisationerne har udviklet sig til at ligne hinanden mere og mere og det kunne tale for en sammenlægning af de to organisationer - en tanke, der ikke afvises af Christian Lerche, direktør for BI.

- Vi er i en løbende dialog med BLF. Ved stiftelsen af begge organisationer var der markant konkurrence og lidt dårlig dialog. Nu er der valgt nye medlemmer i begge bestyrelser. Det kunne være en anledning til at tale sammen, siger Christian Lerche i Erhvervsbladet i dag.

Administrerende direktør Claus Trolle fra Akzo Nobel, Sadolin er dobbeltmedlem i de to organisationer. Han er tidligere formand og medstifter af BLF og medlem af hovedbestyrelsen i DI. Han kan bakke op om en sammenlægning, men er iøvrigt fuldt tilfreds med situationen, som den er i dag. Til Erhvervsbladet siger han:

- Jeg kan gå ind for en effektivisering ved sammenlægning, hvis det vil gavne min virksomhed. Hvis vi kan få en bedre slagkraft for færre penge, så er det i orden. Alt overflødigt skal væk.

Til gengæld er Dansk Byggeris Jens Klarskov mere tvivlende i forbindelse med en sammenlægning på nuværende tidspunkt, men

- Man skal aldrig sige aldrig, men det er ikke realistisk lige nu, er hans kommentar til sammenlægningstankerne i Erhvervsbladet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.472