23948sdkhjf

OK-forhandlingerne 2004 skudt i gang

Fastholdelse af konkurrenceevnen var et vigtigt emne på førstedagen for forhandlingerne mellem DI og CO-Industri. Begge parter stiler mod en løsning inden 10. februar.
En overenskomst, der fastholder og udbygger Danmark som produktionsland for fremstillings- og serviceindustrien, og som kan give eksport ud i verden. Det er DI's mål for de netop påbegyndte overenskomstforhandlinger, skriver DI på forsiden af deres hjemmeside i dag.

Danske virksomheders konkurrencekraft var et væsentligt emne, da CO-industri og DI i går indledte de egentlige overenskomstforhandlinger 2004. Men også fleksibilitet er vigtigt for DI.

- Den globale konkurrence stiller store krav til virksomhedernes muligheder for at omstille og tilrettelægge produktionen. Derfor lægger vi afgørende vægt på, at der sker en forbedring af den overenskomstmæssige fleksibilitet i relation til virksomhedernes tilrettelæggelse af arbejdstiden, sagde DI's administrerende direktør Hans Skov Christensen og føjede til, at det er uholdbart, at vi på sigt har en hurtigere lønudvikling end i de øvrige eurolande.

Hans Skov Christensen, DI, ser fastholdelsen af konkurrenceevnen som væsentlig, men understreger også behovet for øget fleksibilitet.CO-industris formand, Thorkild E. Jensen, lagde da heller ikke skjul på, at konkurrenceevnen og medlemmernes beskæftigelse optager organisationen meget i OK-forhandlingerne. Men han talte også om motiverede og veluddannede medarbejdere, en udbygget pensionsordning, udbygning af fuld løn under barsel og sygdom og mere i løn til lærlinge og ungarbejdere.

Den overenskomst, der nu skal fornys, har løbet i fire år. Ifølge DI’s hjemmeside erbåde Thorkild E. Jensen og Hans Skov Christensen imidlertid enige om, at "en overenskomst får den længde, den skal have, for at overenskomsten kan være i den". CO-industri og Dansk Industri stiler imod at nå et forlig inden 10. februar. Dermed bliver det ikke nødvendigt at opsige de bestående overenskomster.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.453