23948sdkhjf

En god forretning at være miljørigtig

Maison&Objet, der er en af verdens førende livsstilsmesser, starter fredag i Paris. Blandt udstillerne er Danish Crafts, der går nye veje for at finde afsætningsmuligheder.
Med et nyt internationalt blik på dansk kunsthåndværk tager Danish Crafts nu et afgørende skridt i en ny retning.

Det sker, når Crafts Collection 14 for første gang præsenteres for et internationalt publikum under Maison&Objet, der finder sted i Paris i dagene 3.-7. september 2010.

Produkter der giver mening
Den London-baserede designer, Nina Tolstrup, er i år trådt ind som ny curator for Crafts Collection. Hun har et udpræget kendskab til det internationale marked, og det skal bane vejen for nye afsætnings-kanaler.

Nina Tolstrup har med udstillingen haft fokus på at øge det afsætningsmæssige perspektiv og har i den forbindelse valgt bæredygtighed som omdrejningspunkt:

- Det er en god forretning at være miljørigtig. Forbrugerne vil gerne have samvittigheden i orden, når de køber ind, og vide, at produktet ikke ødelægger naturen og miljøet. Samtidig påtager butikkerne sig et samfundsansvar ved at forhandle produkterne, siger Nina Tolstrup og fortsætter:

- Derudover har jeg i curateringen lagt vægt på den historie, produktet fortæller, ligesom jeg ikke er gået på kompromis med den høje kvalitet og formgivningsekspertise, der altid har karakteriseret produkterne i Crafts Collection. Resultatet er produkter, der giver mening både for designeren bag produktet og for køberen af det.

Internationale eksperter vurderer kommercielt potentiale
For yderligere at styrke afsætningen har Danish Crafts i år allieret sig med et dansk og internationalt ekspertpanel for at få et kvalificeret bud på produkternes kommercielle potentiale.

Deltagerne i panelet repræsenterer butiksindehavere fra førende designbutikker og gallerier i ind- og udland, herunder hollandske Frozen Fountain samt engelske SPC og Skandium.

Deltagerne
I alt 28 designere og kunstnere er udvalgt til Crafts Collection 14:

Møbeldesignere: Rasmus Fenhann, Trine Charlotte Find.

Produktdesignere: Line Depping, Povl Kjer, Louise Christ, Dorthe Mailil og Lena Nicolajsen, Maria Kirk Mikkelsen, Victoria Ladefoged.

Keramikere: Anna Olivia Kristiansen, Gaarmann & Arhøj, Gunhild Aaberg, Karin Patricia Jensen, Maria Langaa, Meyer-Lavigne.

Glaskunstnere: Bettina Schori, Sia Mai.

Smykkekunstnere: Kasia Gasparski, Mette Vivelsted, Pernille Mouritzen, Jette Vogt.

Tekstilkunstnere: Anne Fabricius Møller, Maxjenny Forslund, FairTrade Designers.

Om Crafts Collection
En kollektion af moderne dansk kunsthåndværk, der sammensættes én gang årligt af en ekstern curator og markedsføres på internationale messer.

Crafts Collection er et led i Danish Crafts’ professionalisering af området. Deltagerne i kollektionen bliver introduceret til eksportmarkedet og får herigennem erfaring med at agere professionelt med hensyn til kundekontakt, levering, fakturering og forsendelse.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094