23948sdkhjf

Bygningssnedker på Folkemødet

Den 19-årige bygningssnedker Frederik Riber fra Haslev, er inviteret til Folkemødet på Bornholm af undervisningsminister Merete Riisager.

Frederik skal optræde på et indholdsrigt møde om dannelse, og hans rolle bliver at tale om den dannelse, der ligger i håndværk.

Med sig på scenen har han den opgave, der indbragte ham 3. plads og bronzemedalje ved Europamesterskaberne for unge håndværkere i december, EuroSkills 2016 i Gøteborg. Opgaven var en vinduesramme med runde profiler, og Frederik skal i ord helt ned i detaljen med de sværeste af opgavens samlinger.

Arrangementet med undervisningsministeren og Frederik Riber åbnes af det lille band Folkeklubben, og det rammer Folkemødet på det tidspunkt, hvor der kan forventes allerflest mennesker i Allinge, lørdag klokken 12. Det foregår hos ”Fabers” på Kirkepladsen.

Frederik Riber er trods sin unge alder et garvet konkurrencemenneske. Han deltog i sit første DM i Skills som 16-årig, og han vandt DM i 2016 og 2017. Sidste år blev det til bronzemedaljen ved EM, og lige nu træner han til WorldSkills i oktober.

WorldSkills 2017 foregår i Abu Dhabi, hvor SkillsDenmark deltager med et landshold på i alt 15 unge håndværkere. Mere end 1200 unge deltagere fra ca. 60 nationer er med i dette års VM.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078