23948sdkhjf

Overskud hos Steens Furniture

Efter fire år med røde tal på bundlinjen har den østjyske producent af fyrretræsmøbler netop præsenteret et 2009-resultat på 13,5 mio. før skat.
Resultatet er påvirket af positive engangsindtægter på 9,5 mio. kroner, hvilket betyder, at selve driften har givet et plus på 4 mio. kroner:

- Det er isoleret set ikke ret meget, når man tager størrelsen af virksomheden i betragtning. Til gengæld er der stor glæde over den fremgang, der har været i forhold til det foregående regnskabsår, hvor resultatet før skat viste et underskud på 16,7 mio. kroner, siger økonomidirektør Preben Mosgaard.

Han tilføjer, at omsætningen er lidt højere end i 2008, og det skaber tilfredshed hos møbelproducenten i Kjellerup:

- Vi er meget stolte af den udvikling, der er sket i virksomheden. Vores medarbejdere har medvirket positivt til alle tiltag. Alle er klar over, at der stadig er mange ting, som kan forbedres, og forbedringerne er nødvendige, så vi kan stå imod over for de trusler, som altid er overhængende, siger økonomidirektøren.

Markant forbedrede produktionsnøgletal
Bag facaderne til det 33.000 m² store produktionsareal er der gennem de seneste halvandet år sket betydelige forandringer, som alt i alt har været afgørende for den fremgang, der nu kan fremvises i årsregnskabet.

Der er blandt andet foretaget ændringer i ledelse og ejerstruktur, således at selskabet nu er 2/3 ejet af Birger Østergaard Christensen, mens Claus Steen Sørensen fortsat sidder en 1/3 af ejerskabet.

I fjor nedlagde Steens Furniture sin produktion i Rødkærsbro, hvor lejemålet ophørte ved udgangen af august 2009:

- Lukningen var ikke med henblik på at reducere vores kapacitet, tværtimod. De vigtigste maskiner er flyttet til Industriparken i Kjellerup. Fordelen ved dette er selvfølgelig en besparelse på husleje, strøm osv., men vigtigst af alt, har vi opnået store besparelser på den interne logistik, forklarer Preben Mosgaard.

Endvidere er der investeret i nye pakkelinier, hvilket har øget effektiviteten i en meget løntung afdeling. Alle processer er blevet kigget efter i sømmene, og samlet set er produktionsnøgletallene forbedret markant:

- Reduktionen i lønforbruget er stærkt medvirkende til, at underskuddet er vendt til et lille overskud. Den positive udvikling i nøgletallene skal fortsætte, så vi kan forbedre vores konkurrenceevne og vores indtjeningsevne, slutter Preben Mosgaard.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11