23948sdkhjf

Fremgang i salget af trælast

Efter et par måneder med et væsentligt lavere salg end i fjor endte marts-omsætningen af trælast i Danmark stort set på niveau med marts 2009.
Engroshandlen med træ, trælast og byggematerialer var i marts måned 2010 på 3,612 mia. kroner, hvilket er 2 % lavere end året før.

Til sammenligning lå omsætningen i januar og februar henholdsvis 24 % og 13,5 % under 2009-niveau, og hos Trælasthandlerunionen TUN ser man fremgangen som et billede på den generelle tendens i samfundet:

- Arbejdsløsheden i samfundet er stabiliseret og forbrugerne begynder at have en stigende tro på fremtiden. Over det seneste halvandet år er der oparbejdet 60 mia. kroner mere på danskernes bankbøger, så begynder forbrugerne igen at øge deres forbrug vil dette have en afsmittende effekt – også på vores branche, siger foreningskonsulent Daniel Sletbjerg ifølge TUNs hjemmeside.

Krisen i byggeriet er dog langt fra overstået, og hos TUN opfordrer man derfor fortsat regeringen til at søge inspiration i Sverige, hvor den såkaldte ROT-model har vist sig som en intelligent måde at hjælpe branchen på.
Læs mere om: tun
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078