23948sdkhjf

Sjællandsk håb om stort beslag-eventyr: Europæisk patent er nu godkendt

I 2013 patentanmeldte 1000dots i Næstved et helt nyt beslag til foldeborde, som skulle gøre foldeborde 100 procent stabile og superfleksible og nemme at slå ud og folde sammen.

Efter næsten 4 år har de europæiske patentmyndigheder finkæmmet markedet for at se, om der er lignende produkter, der kan stå i vejen for et patent.

Til sjællændernes jubel er det ikke tilfældet, og 1000dots har opnået sit europæiske patent.

- Det betyder, at når vi kommer med vores produkt, så har vi sikkerhed for, at det også er beskyttet, når vi henvender os til dem, vi samarbejder med, siger Steen Hansen, der er opfinder og partner hos 1000dots.

- Og det betyder, at de investeringer, vi har gjort, kan blive realiseret og vindes tilbage, når ingen andre kan lave noget tilsvarende, siger han også.

Steen Hansen etablerede selv 1000dots, mens betragter sig ikke som en typisk direktørrolle. Derfor hentede han i 2016 Gitte Reymann ind som daglig leder. Tidligere topchef hos Montana.

Et helt strategiskifte

Firmaet er i øvrigt gået bort fra en oprindelig mission om at være møbelproducent. Og til at blive komponentleverandør.

I starten var det 1000dots' mening, at Næstved-virksomheden selv skulle producere pladeborde med 1000dots' patentanmeldte beslag. Senere har firmaet skiftet strategi og markedsfører i dag kun beslagene, som laves hos underleverandører på Sjælland.

Strategien er nu, at 1000dots skal indgå partnerskaber med store pladeproducenter.

- Vi arbejder sammen med en række etablerede møbelproducenter i Europa. De har allerede implementeret vores bordstel med låsen i deres kollektion. Patentet understreger, at vi gør en forskel i forhold til disse partnere og dermed øger deres sikkerhed for styrke, stabilitet og brugervenlighed overfor deres kunder. Samtidig optimerer vi logistikken og lagerpladsen hos møbelproducenten idet låsen folder bordet på kun 7 cm og man på ganske få kubikmeter kan opbevare flere hundrede bordstel.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078