23948sdkhjf

Se tallene: Cube Design markant påvirket af 2016-investeringer

Cube Design i Hammel øgede sin omsætning i 2016, fortæller direktør Ulrik Enggaard til Wood Supply.

Alligevel har den østjyske kontormøbelproducent - som nu har offentliggjort sit 2016-resultat - halveret sit overskud i forhold til året før.

Dels skyldes det, at det især er hæve/sænke borde, som der er solgt mere af, mens salget af reoler mm. til opbevaring har fastholdt sit niveau.

- Sammenligner man det med vores reoler til opbevaring, så er der markant lavere dækningsgrad på hæve/sænke borde. Der er godt gang i salget, men der er en tilspidset konkurrencesituation, siger Ulrik Enggaard..

Den egentlige grund til faldende overskud er dog investeringer, fortæller han. Cube Design vil styrke sig på de nære eksportmarkeder, og derfor har Hammel-firmaet satset en ganske stor markedsføringspost på at være til stede på messen Orgatech i Köln i 2016.

Han vil ikke sige, hvad det har kostet.

- Men det er mange penge, og så høster man ikke samme år, som man investerer i det.

Internt har Cube Design valgt at aflaste en produktionsleder ved at oprette en stilling som logistikchef. Også det har været en omkostning, som på lidt længere sigt skal tjene sig ind.

- Vi er en ordreproducerende virksomhed, så det handler om at styre vores aktiviteter bedre. Jo bedre man er til at planlægge, desto mere effektive kan vi blive i produktionen.

Cube Design sælger firmaets egenproducerede kontormøbler til B2B-forhandlere på kontormøbelmarkedet. Både i Danmark og på nære eksportmarkeder.

Cube Design
mio. kr. 2016 2015
Bruttofortjeneste 18,4 18
Resultat af primær drift 1,3 2,7
Resultat før skat 1,1 2,5
Årets resultat 0,9 1,9
Balancesum 41,5 40,9
Egenkapital 22,7 21,8
Personaleomkostninger -15,8 -14
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2016.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079