23948sdkhjf

Vinduesfabrik på Lolland lukker

Primalux lukker. Medarbejderne er sendt hjem, og selskabet afventer nu en konkursbehandling.
Godt 10 års målrettet, intensivt men også kostbart udviklingsarbejde med produktion af energirigtige ovenlysvinduer på Primalux A/S i Toreby bliver nu stoppet.

De sidste 25 medarbejdere er sendt hjem, og selskabet afventer en konkursbehandling.

Primalux har været delvist ejet af Prima Holding A/S med Kurt Nielsen som hovedejer og direktør.

Med i Primalux som investorer og bestyrelsesmedlemmer har også været den tidligere Vestas-direktør Svend Sigaard og Michael Sidenius Saunte.

Utroligt ærgerligt
Så sent som sidste år tilførte man selskabet en aktieudvidelse på fem millioner kroner.

- Det er mildest talt utrolig ærgerligt, at vi nu lukker. Der ligger masser af ideer og gode patenter i Primalux, som også gør, at vi håber at kunne komme op igen på et tidspunkt. Men som det ser ud nu, er der ikke andet at gøre end at slippe tøjlerne, siger Michael Saunte til Folketidende.

Primalux har også været aktiv med produktion i udlandet, man har kunnet tiltrække investorer, og Vækstfonden har som medspiller også kunnet se mulighederne i virksomhedens produktion.

- Det har generelt været svært at komme ind på markedet, når man ønsker at overholde reglerne og levere produkter, som lever op til energimålene. Når vi så samtidig løber ind i en byggekrise, som tilfældet er nu - så er det altså blevet for vanskeligt, siger Michael Saunte til Folketidende.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078