23948sdkhjf

Novopan-underskud på knap 37 millioner

Efter et turbulent år offentliggjorde Danmarks eneste producent af spånplader forleden et 2008/09-resultat på -36,6 mio. kroner før skat.
Det netop offentliggjorte årsregnskab fra Novopan vidner om tilbagegang i både omsætning og indtjening i det forgangne regnskabsår, der sluttede den 4. oktober 2009.

Omsætningen er faldet fra 500 til 394 mio. kroner, mens underskuddet på 36,6 mio. kroner er lig med et fald i indtjeningen på mere end 53 mio. kroner.

Novopan betegner udviklingen som ”ikke tilfredsstillende” og forklarer nedgangen med, at efterspørgslen på de primære markeder faldt drastisk i løbet af året. Samtidig er at konkurrencesituationen blevet skærpet væsentligt:

- Det skyldes reduceret efterspørgsel fra slutforbrugerne af forskellige typer møbler, køkkenelementer samt i byggesektoren i både Danmark og i de omkringliggende lande, skriver virksomheden i sin årsrapport.

Udviklingen i branchen har medført en betydelig overkapacitet på spånplader. Trods en lavere afsætning har Novopan dog været i stand til at udbygge sin markedsposition i Danmark.

Forbedret indtjening i 2009/10
Novopan medgiver, at indtjeningen skal forbedres markant for at virksomheden kan være gearet til de forventede fremtidige investeringer.

Det seneste års udvikling har medført en række effektiviseringstiltag, og disse – sammenholdt med en positiv markedsudvikling og et lavere investeringsniveau – skal danne grundlag for et ”væsentligt forbedret resultat” i 2009/10:

- Vi forventer at kunne opretholde det nuværende afsætningsniveau i kommende periode, ligesom vi forventer, at såvel udviklingen i markedsforholdene som resultatet af de igangsatte effektiviseringstiltag vil bidrage til en forbedret indtjening, slutter Novopan.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094