23948sdkhjf

Aalborg vil genbruge skolemøbler

Nyt projekt skal sikre, at de bliver repareret

Aalborg Kommune har som den første kommune i landet lanceret et ambitiøst projekt, der har som formål at istandsætte og genanvende møbler fra læringsmiljøer, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Fremfor udelukkende at investere i helt nyt og kassere de gamle møbler i skolernes klasseværelser bliver opgaven med at indrette klasseværelserne med en blanding af nye, genbrugte og istandsatte møbler nu sendt i udbud i Aalborg Kommune.

Forud er gået et stort arbejde med at kortlægge, hvilke muligheder der ligger i at tænke cirkulær økonomi ind i den betydelige økonomiske post, nye læringsmiljøer kan være for kommunens folkeskoler og skolefritidsordninger.

Stort potentiale
Med 50 folkeskoler og lige så mange skolefritidsordninger er der derfor et stort uudnyttet potentiale for både skolernes økonomi og for miljøet ved at betragte de gamle stole, borde, tavler og andet fra skolemiljøerne som en ressource - fremfor blot at kassere det gamle og investere i nyt, konstaterer kommunen.

Aalborgs rådmand for skoleområdet ,Tina French Nielsen (V), har store forventninger til projektet:

- Jeg synes, det er fantastisk, at vi i stedet for at betragte gamle skolemøbler som affald, betragter dem som en ressource til genanvendelse.

- Der tænkes i baner, hvor mindst muligt går til spilde. Kasserede møbler skal retur til genanvendelse enten som intakt møbel eller som materiale til nye produkter. Samtidig lærer børnene også meget af projektet, for eksempel at møblerne har en ny værdi, når de genbruges i en anden kontekst, siger Tina French Nielsen

Udbuddet er offentliggjort, og potentielle ansøgere har nu mulighed for at byde ind og dermed blive godkendt til at afgive endeligt bud på opgaven.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078