23948sdkhjf

UPM lukker fire fabrikker

Den finske trævarekoncern skærer ned inden for trælast og finer og indstiller produktionen ved fire af sine finske enheder. Beslutningen medfører omkring 830 afskedigelser.
Tilbage i november varslede UPM store nedskæringer inden for trælast og finer, og koncernledelsen oplyser nu, at fire finske fabrikker vil lukke permanent i løbet af de kommende måneder.

Der er tale om finer-fabrikkerne i Heinola og Kaukas, savværket i Heinola samt forædlings-enheden i Parkano. De fire enheder beskæftiger 648 medarbejdere, og i alt forventer UPM at reducere medarbejderstyrken med 830.

- Disse beslutninger er ærgerlige, og de påvirker mange mennesker. Vi vil bestræbe os på at håndtere omstruktureringen professionelt og vil støtte medarbejderne i deres bestræbelser på at finde fremtidige jobmuligheder, siger bestyrelsesmedlem Jussi Vanhanen.

Udover lukningerne vil UPM indstille weekendproduktionen på de fleste finske fabrikker samt strømline organisationen på det administrative område. For at kompensere for lukningerne planlægger ledelsen at investere 25 mio. euro i produktionen på andre af sine fabrikker; herunder ved værket i Savonlinna, hvor målet er at skabe verdens mest effektive enhed til produktion af birkefiner.

Det ventes, at omkostningerne til omstruktureringen vil løbe op i omkring 44 mio. euro; heraf 30 mio. i finer-divisionen.
Læs mere om: UPM
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094