23948sdkhjf

Danish Crafts vil finde nye veje

Forbrugsfesten og mærkevareræset er på retur og overhales nu af nye adfærdsmønstre. Danish Crafts’ nytårskur giver et bud på de kommende års muligheder for kunst og design.
Brug-og-smid-væk-mentaliteten er dømt ude, og fremover vil danskerne i stedet vælge med omhu og værne om det, de har.

Det medfører blandt andet, at nye værdisæt som ansvarlighed, miljøbevidsthed og omtanke vil stille anderledes krav til produkter og brands:

- Tidligere tiders opfattelse af luksus bliver i fremtiden erstattet af begrebet ”new luxury”, der handler om værdier som ærlighed, ægthed og meningsfuldhed, mener fremtidsforsker Anne Skare Nielsen fra Future Navigator, der ser gode muligheder for dansk kunsthåndværk i fremtiden.

Anne Skare Nielsen er blandt oplægsholderne på Danish Crafts’ nytårskur, KUR10, der løber af stablen på Carlsberg Ny Glyptotek i København den 14. januar.

Med KUR10 ønsker Danish Craft at stille skarpt på problemstillingerne i de kommende års brydningstid. Organisationen kan til formålet præsentere et felt af fire toneangivende oplægsholdere, som, udover Anne Skare, tæller designdirektør Fredrik Magnusson fra finske Iittala, den engelske gallerist Libby Sellers og bestyrelsesformanden for det hollandske Design Academy Eindhoven, Anne Mieke Eggenkamp.

KUR-konceptet, der i år samler designbranchens aktører for fjerde gang, er at skabe et forum, hvor talent møder producent, og hvor producenter, udøvere og fagfolk får mulighed for at mødes og dele ny viden med henblik på at lade sig inspirere til nye produkter, nye samarbejder og nye forretningsstrategier:

- Det er i krisetider, der skal tænkes nyt. De traditionelle virksomheder presses til at gå nye veje og satse på nytænkning. Her er de i høj grad afhængige af de innovative og kreative kompetencer og høje håndværksmæssige kvaliteter, som danske kunsthåndværkere og designere er kendt for, siger kulturminister Carina Christensen.

Om Danish Crafts
Danish Crafts er en selvstændig institution under Kulturministeriet, der har til formål at synliggøre, promovere og øge afsætningen af dansk kunsthåndværk i Danmark og i udlandet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047