23948sdkhjf

Ny ejer hos Planova

Administrerende direktør Tomas Malling har overtaget 85 % af aktierne fra den eksisterende ejerkreds. Den nye ejer tror på et godt 2010 for den fynske inventarproducent.
Efter 1½ år som administrerende direktør for Planova har Tomas Malling overtaget aktiemajoriteten i Svendborg-virksomheden.

I alt er han nu i besiddelse af 85 % af aktierne, og med købet tilfører han samtidig virksomheden fornyet økonomisk styrke i form af en øget egenkapital.

Tomas Malling kom til Planova i sommeren 2008, hvor han fik til opgave at gennemføre en krævende organisatorisk og strukturel oprydning. Målet var at gøre virksomheden mere rentabel, og i løbet af blot et år lykkedes det at halvere nulpunktsomsætningen:

- 2008 viste hurtigt at ville give et utilfredsstillende resultat med et forholdsvist pænt stort underskud til følge, og behovet for ændringer var åbenlyse. Vi iværksatte derfor i efteråret 2008 en række tiltag, som ville have været slået markant igennem i 2009, hvis ikke vi havde haft en verdensomspændende finansiel krise, forklarer han.

Planova formåede således at reagere hurtigt, da de første krisetegn viste sig, og derfor er Tomas Malling optimistisk med hensyn til det kommende års udvikling:

- Bevares, 2009 vil fortsat vise et dårligt resultat, men til gengæld har vi nu halveret vores nulpunktsomsætning, strammet organisationen og ydermere formået at lande nogle pæne kontrakter så 2010 ser ud til at blive et godt år, lyder det forventningsfuldt fra den nye Planova-ejer.

Om Planova
Planova er grundlagt i 1964 og skabte sig efterfølgende en position som én af de førende leverandører af butiksudstyr til olie- og benzinselskaberne. I begyndelsen var der tale om inventar i metal, men med tiden er produktionen udvidet til også at omfatte produkter i træ, akryl og glas.

Planova er løbende rykket ind på nye områder og er i dag totalleverandør af butiksudstyr til blandt andet supermarkeder, bagerier, industrien og modebutikker.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063