23948sdkhjf

Indkøbschefer ser lysere på fremtiden

PMI-indekset, der tager temperaturen på den aktuelle situation i dansk industri, steg med 2,4 % fra november til december.
De danske virksomheder genvinder i stigende grad troen på fremtiden. Det såkaldte PMI-indeks, der bygger på en rundspørge blandt indkøbs- og logistikcheferne i de danske virksomheder, steg med 2,4 % til 48,9 % fra november til december.

Indekset skal op over 50, før man kan tale om egentlig vækst, og selvom december 2009 var den 18. måned i træk under grænsen, er det et fingerpeg om, at der er fremgang at spore i industrien:

- Det svarer til vores billede, nemlig at industrivirksomhederne er ved at finde deres fødder og har genvundet styrken. Men man må også sige, at det afspejler, at det har været så slemt, at det dårligt kan gå andet end frem, siger Klaus Rasmussen, cheføkonom i DI, til Jyllands-Posten.

Klaus Rasmussen mener dog samtidig, at der vil gå længe, før Danmark igen når op på niveauet fra 2007 og 2008:

- Alt efter hvilket niveau man tager udgangspunkt i, skal vi nok frem til omkring 2014, før vi er på et niveau, der bare minder om det stade, vi var på for et par år siden. Undervejs vil vi formentlig også opleve et par tilbageslag, vurderer han.

Kilde: Jyllands-Posten

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.113