23948sdkhjf

Branchedirektør: Eksportnedgang gør ondt

Træ- og møbelbranchen mistede 3 mia. kroner af den udenlandske omsætning i 2009, men effektive tilpasningsstrategier har holdt antallet af konkurser nede.
2009 var et hårdt år for virksomhederne i træ- og møbelindustrien, og flere steder er der trukket kraftigt i bremsen i årets løb.

Udsigterne for 2010 er behæftet med en del usikkerhed, men hos fagorganisationen Træets Arbejdsgivere vælger man den positive vinkel:

- Vore medlemmer ser lidt mere lyst på tingene. Men vi har også været nede i et dybt, dybt hul, hvor virksomhederne for alvor har skåret til. Vi var de første, der ramte krisen og håber, vi også er de første, der kommer ud, siger branchedirektør Lasse Jensen til Erhvervsbladet.

Det er særligt nedgangen i eksporten, der har gjort livet svært for virksomhederne. Hos Møbel+Interiør Brancheforeningen vurderer direktør Keld Korsager, at møbelindustrien i 2009 har mistet omkring 3 mia. kroner, og det har gjort ondt. Han mener dog, at virksomhederne har været gode til at reagere på krisetegnene:

- Virksomhederne har straks reageret ved at tilpasse produktions- og salgsapparatet til forretningsgrundlaget, samtidig med at gå-på-modet i stor udstrækning er bevaret. Stik imod forventningerne har antallet af virksomhedslukninger været meget beskedent i forhold til omsætningsfaldet - ikke mindst takket være en restriktiv kreditpolitik, siger Keld Korsager.

Kilde: Erhvervsbladet

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078