23948sdkhjf

Eksportvirksomheder klar til at ansætte

En ny undersøgelse fastslår, at knap 1/3 af de danske eksportvirksomheder regner med at øge medarbejderstaben i 2010.
I et nyt eksportbarometer, som Rambøll Management har udarbejdet for Jyllands-Posten, forventer 31 % af de adspurgte virksomheder vækst i medarbejderstaben i 2010.

Kun 11 % regner med, at omfanget af fyringer vil overstige antallet af nyansættelser, og undersøgelsens resultat er en kærkommen nyhed ovenpå et år med en historisk nedtur for dansk eksport.

Hos Nordea betegner cheføkonom Helge Pedersen konklusionen som overraskende. Han hæfter sig dog samtidig ved, at sommerens kraftige vending i verdensøkonomien giver belæg for en mere optimistisk tilgang til de danske eksportmuligheder. Den vurdering deles af cheføkonom Jacob Warburg fra Danmarks Eksportråd:

- Vi ved i dag, at bunden i eksporten var i første kvartal 2009. Siden er det gået gradvist frem. De forbedrede udsigter slår formentlig igennem på virksomhedernes afsætningsforventninger og dermed også forventningerne til beskæftigelsen, siger han.

Steen Nielsen, arbejdspolitisk chef hos DI, er dog knap så optimistisk:

- Lige nu er der ikke solide tegn på, at vendingen er nært forestående, og at det begynder at gå op igen. Billedet er faldende beskæftigelse et stykke ind i første kvartal, vurderer han.

Kilde: Jyllands-Posten

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078