23948sdkhjf

Intet EU-forbud mod illegalt tømmer i denne omgang

Det lykkedes ikke for Danmark, Storbritannien og Spanien at skabe det nødvendige flertal på tirsdagens ministerrådsmøde i Bruxelles.
EU er en af verdens største træimportører og bør gå foran i kampen mod ulovligt fældet træ.

Det mener en række EU-lande med Danmark, Storbritannien og Spanien i spidsen, og derfor var emnet blandt punkterne på dagsordenen under EU’s ministerrådsmøde tirsdag i Bruxelles.

Det lykkedes dog ikke at samle flertal for et forbud, og det skuffer den danske miljøminister, Troels Lund Poulsen:

- Jeg er skuffet over EU’s manglende ambitioner. Dagen i dag skulle have været brugt til at sende et klart signal om, at nu stopper efterspørgslen efter ulovligt træ, siger han.

Ulovlig skovhugst har både store miljømæssige, menneskelige og økonomiske konsekvenser. Verdensbanken vurderer, at statskasserne mister op mod 90 mia. kroner årligt i tabte indtægter.

- Afskovning og illegal hugst står for op mod 20 % af verdens CO2-udledning, udviklingslandene mister store indtægter, og der er ofte korruption og fordrivning af indfødte folk involveret, siger Troels Lund Poulsen.

Miljøministeren vil nu fortsætte kampen for at få indført et forbud mod handel med ulovligt træ og træprodukter i samarbejde med Europa-Parlamentet, der er fortaler for netop et forbud på området.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078