23948sdkhjf

Ministre til kamp mod ulovligt fældet træ

Miljøminister Troels Lund Poulsen og hans britiske kollega Hilary Benn underskrev søndag en fælles erklæring mod handel med ulovlige træprodukter.
Europas miljøministre mødes tirsdag i Bruxelles for at træffe en beslutning om handel med illegalt træ, og søndag sendte den danske miljøminister, Troels Lund Poulsen, og hans britiske kollega, Hilary Benn, et klart signal om deres holdning til spørgsmålet.

Under den internationale skovkonference ”Forest Day 3”, der blev afholdt søndag i København, underskrev de to ministre således en fælles erklæring, hvor de opfordrer EU til at vise lederskab og handlekraft i kampen mod ulovlig skovhugst:

- I dag sender vi et utvetydigt budskab om, at kampen mod ulovlig skovhugst er centralt for klimaet, biodiversiteten og de mennesker, som bor i skovene. Det er helt afgørende, at EU, som en af verdens største træimportører, tager et ansvar for, at det træ, vi køber, er lovligt fældet. Illegalt træ betyder, at staterne mister vigtige indtægter i kølvandet på de lyssky forretninger og korruptionen, siger Troels Lund Poulsen og fortsætter:

- Der er flere løsningsmodeller på bordet i EU, men jeg mener, at et forbud mest effektivt vil løse problemet med ulovlig skovhugst. Det skal dog ikke være nogen hemmelighed, at forhandlingerne har haft en del modvind i Ministerrådet, men jeg kan forsikre om, at jeg stiller i god kampform på tirsdag.

Det vurderes, at illegal tømmerhugst og afskovning bidrager til 20 % af co2-udledningen globalt. Desuden fører det til skovødelæggelse og tab af biologisk mangfoldighed.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063