23948sdkhjf

Himolla reagerer i kopi-sag

Møbelproducenten er utilfreds med udmeldingerne fra Ekornes i kølvandet på en dom i Köln, der påbyder Himolla at indstille produktionen af en ny steltype til en hvilestol.
Som følge af en dom ved Landesgericht Köln i sidste måned er Himolla Polstermöbel blevet pålagt at indstille produktion og markedsføring af en ny steltype i hvilestols-serien Zerostress.

Årsagen er, at de pågældende steltyper ligger for tæt opad hvilestolen Stressless fra norske Ekornes.

Tyskerne ankede dommen umiddelbart efter afsigelsen og har endvidere reageret kraftigt på den pressemeddelelse, som Ekornes udsendte i forbindelse med sagen.

Heraf fremgår det, at Himolla nu skal ”stanse salg og markedsføring av hvilestolen Zerostress i Tyskland da denne er å anse som en kopi av Stressless”. Den udlægning tager Himolla skarp afstand fra, eftersom der udelukkende er tale om en enkelt ud af omkring 60 varianter af Zerostress-stolen.

Claus Johansen, der er agent for Himolla i Danmark, fortæller, at han er blevet kimet ned af bekymrede kunder, og en tilsvarende tendens har møbelproducenten oplevet på andre af sine markeder.

Himolla-ledelsen udsendte onsdag en officiel pressemeddelelse, hvori direktør Karl Sommermeier understreger, at den overvejende del af Zerostress-modellerne ikke er omfattet af dommen, der kun gælder Tyskland og ikke virksomhedens øvrige markeder. Desuden oplyser han, at Landesgericht Köln nu har pålagt Ekornes at korrigere sine udtalelser.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11