23948sdkhjf

Store familiedag på to savværker

Åbent hus i Vedsted Skovhus og Nørlund Savværk som indslag i Klima Rebild 2017.

Som det næstsidste på årets aktivitetsprogram for Klima Rebild 2017 i uge 13 og 14 var der lørdag arrangeret en familiedag på hele to vidt forskellige savværker, nemlig ved Vedsted Skovhus med gamle savværksmaskiner samt senere sidst på eftermiddagen på det topmoderne Nørlund Savværk med en regulær rundvisning.

Allerede næsten før gruppen af de frivillige mænd i Museum Rebild´s Savværkslaug havde gjort klar til dagens demonstration af laugets to funktionsdygtige over 100 år gamle save, begyndte de første gæster at troppe op ved Vedsted Skovhus, heraf adskillige børnefamilier.

Nogle få havde været så betænksomme at tage høreværn med, mens andre holdt sig for ørerne, da motorerne til de to save blev startet op med en lyd som var det en gammel fiskekutter der lagde fra land.

Gammel båndsav også på vej
Oprindeligt blev det gamle savværk ved Vedsted Skovhus etableret, da museet overtog den gamle langsav med tilhørende udstyr fra Rørbæk Savværk.

Senere er den indenfor suppleret med en over 100 år gammel bloksav fra karetmagerens værksted i Vegger.

- Derfra har vi også fået en gammel båndsav, som vi håber at have klargjort her engang senere på år. De to sidse save i samlingen har betydet, at vi nu fra årsskiftet har skiftet navn fra Rørbæk Savværkslaug til Museum Rebild´s Savværkslaug som mere passende, pointerer Per Nielsen som mangeårig frontfigur og Georg Gearløs problemløser i lauget.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094