23948sdkhjf

Brexit udfordrer danske virksomheder

Både Pressalit og Fritz Hansen frygter, at Brexit vil hindre adgang til det britiske marked.

2.400 danske virksomheder eksporterer hvert år for 70 mia. kroner til Storbritannien. Nu frygter flere danske aktører, at Brexit vil gøre det en tand sværere i fremtiden.

Det skriver Børsen.

Hos toiletsæde-producenten Pressalit henter man hver tiende omsætningskrone på det britiske marked. Men det kan Brexit meget vel sætte en stopper for, efter som et Storbritannien ude af EU betyder toldmure og grænsebureaukrati.

- Jeg tør slet ikke tænke tanken, at vores varer pålægges en britisk told. Det vil være virkelig skidt for os – og for hele Danmark og EU, siger direktør og indehaver af Pressalit Kim Boyter. Næst efter Skandinavien er Storbritannien det største marked for virksomhedens care-produkter.

Også hos møbelproducenten Fritz Hansen er der nervøsitet at spore. Idag hentes 10-15 procent af omsætningen i Storbritannien, men nu frygter man et en pæn andel af de købedygtige kunder i Londons finanssektor vil rykke til det europæiske kontinent.

DI’s europapolitiske chef, Anders Ladefoged, advarer om, at især mindre og mellemstore virksomheder klemmes, når EU-rammerne for handel med Storbritannien forsvinder.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.501