23948sdkhjf

Engelbrechts har succes på uddannelsesområdet

Møbelproducenten har netop sendt 55 Kevi-stole til en ny møbeldesignskole i Stockholm. Generelt lyder meldingen på øget efterspørgsel fra institutioner og mindre virksomheder.
Efter et forår med lidt lavere aktivitet end forventet, har møbelproducenten Engelbrechts siden juli registreret en støt stigende aktivitetskurve.

Kort før sommerferien hentede virksomheden en stor ordre i Luxembourg, og det er nu fulgt op af en stribe nye projekter:

- Flere projekter, vi forventede realiseret i foråret 2009, blev skubbet, og nogle af disse projekter bliver nu aktualiseret og bestilt. Men det er specielt vores europæiske forhandlere med fokus på offentlige kunder og institutioner samt små og mellemstore private virksomheder, der sælger godt, fortæller administrerende direktør Peter Mahler Sørensen.

I samarbejde med den svenske forhandler, Input Interiör Stockholm, har Engelbrechts netop afsluttet leverancen af 55 Kevi-stole til Carl Malmstensskolan i Sverige. Skolen er den ledende svenske uddannelsesinstitution inden for møbelområdet og er netop rykket ind i nye moderne lokaler på Lindingö i Stockholm.

Prisen har fået større betydning
Hos Engelbrechts mærker man en tendens til, at større internationale koncerner i langt højere grad end tidligere lader prisen vægte tungere end fx kvalitet og design.

Det betyder, at Engelbrechts på det seneste har fravalgt at byde ind på nogle større projekter, fordi man ikke er interesseret i at blive del af en decideret priskrig. Istedet retter virksomheden fokus mod kernekompetencerne holdbarhed, komfort og design, og det er der en god grund til:

- Der er ingen tvivl om, at ´krisen´ gør, at alle møbelproducenterne har effektiviseret og fremover vil fokusere endnu mere på det, vi hver især er gode til. Vi kan se, at produktnyheder, hvor form og funktion skiller sig ud fra mængden, stadig får den fornødne opmærksomhed hos de rigtig store virksomheder. En af vores seneste nyheder - loungestolen ´Plateau´ fra Erik Magnussen - gør det fx rigtig godt i det segment. Og jeg tror, det er vigtigt for dansk møbeldesign og industrien generelt, at vi fortsat gør os umage med at skabe meningsfyldte nyheder af høj kvalitet med lang levetid, slutter Peter Mahler Sørensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156