23948sdkhjf

Norsk møbelproducent sætter salgsrekord

Oktober måned bød på det største salg nogensinde hos norske Ekornes, og ledelsen vælger derfor nu at øge kapaciteten.
Ovenpå et stærkt tredje kvartal med en ordretilvækst på 25 % og en fremgang i driftsmarginalen på 5,7 %, lykkedes det for møbelproducenten Ekornes at fortsætte den positive udvikling i oktober:

- Det er stærkt. Vi har sat salgsrekord i oktober med 284 millioner kroner. Det er det højeste salg i en enkeltmåned nogensinde, siger administrerende direktør, Øyvind Tørlen.

Han erkender, at finanskrisen har gjort det internationale marked for møbler vanskeligt og udfordrende men hæfter sig samtidig ved, at tredje kvartal viste visse tegn på bedring; særligt i Europa og Asien.

For Ekornes har det blandt andet medført, at ordrereserven er øget med 100 mio. til 315 mio. NOK, og derfor har ledelsen nu valgt at øge kapaciteten for andet kvartal i træk:

- Den høje ordrereserve sikrer fuld kapacitetsudnyttelse i fjerde kvartal. Det betyder, at Ekornes igen øger kapaciteten, denne gang til hele 1.700 Stressless-siddepladser om dagen. Vi vil sikre god service til kunderne og have en konkurrencedygtig leveringstid, siger Øyvind Tørlen.

Ekornes leverede et driftsresultat på 146,5 mio. NOK i tredje kvartal, hvilket er 40 mio. højere end i 2008. Driftsmarginalen er i perioden øget fra 17 % til 22,7 %.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156