23948sdkhjf

Ditzels datter siger nu god for 2 personer

Den udkom aldrig som en 2-personerssofa, mens hverken Nanna Ditzel (1923-2005) eller Jørgen Ditzel (1921-1961) stadig levede.

Men da parret i 1952 lancerede sofaen Vita til 3 personer, var det drømmen, at den også skulle findes for 2, hævder møbelproducenten Getama.

Derfor har møbelfabrikken i Gedsted i Sydvesthimmerland samarbejde med skaberparrets datter Dennie Ditzel om en 2-personersudgave, som blev vist på årets Stockholm Furniture & Light Fair og som nu lanceres på markedet.

 Med sin afrundede skal, der nærmest hænger på et fritlagt stel af sortbejdset eg, brydes ryggen af to rækker knapper, hvis polstring går igen fra sofaens sæde.

Getama ser en stigende stigende efterspørgsel på lettere og mindre sofaer. Som passer til både det private hjem og offentlige kontorer, receptioner og restauranter. 

 Den efterspørgsel kan en mindsket udgave af Vita imødekomme.

Vita er tegnet ud fra begrebet ”Organisk Modernisme”, som parrets gode ven Finn Juhl havde introduceret dem for, og som de hyldede og lod sig begejstre af.

- ”Hvis du kun gør det, du er sikker på, kommer du jo ingen steder”, sagde Nanna Ditzel, mens hun levede, og det beskriver fint, at hun konstant søgte nye veje i sit arbejde med at formgive og designe. Nanna og hendes mand, Jørgen Ditzel, ville væk fra det kendte, de ville udfordre hinanden samt måden at tegne og bruge møbler på. Grænserne skulle nedbrydes, og det blev de gennem hele deres parløb, skriver Getama i en pressemeddelelse.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094