23948sdkhjf

Messearrangør i åben strid med maskinproducenter

Biesse, Cefla og SCM, der alle udvikler maskiner til træindustrien, har boykottet næste års Xylexpo-messe. Det sker blandt andet som følge af for høje deltagergebyrer.
Den 18. september offentliggjorde Biesse, SCM Group og Cefla Finishing Group, at de dropper deltagelsen i næste års udgave af træindustri-messen Xylexpo.

I stedet vil de tre italienske maskinproducenter koncentrere sig om den konkurrerende Technodomus-messe i Rimini.

Meddelelsen kom tre dage efter, at Acimall, der står bag Xylexpo, havde været ude med kritik af arrangørerne af Technodomus. Ifølge branchebladet Euwid gik kritikken blandt andet på, at Technodomus har udvidet programmet til også at omfatte maskiner og tilbehør til møbelindustrien og på samme tid rykket datoen fra marts 2011 til april 2010.

Årsagen til maskinproducenternes boykot er angiveligt høje deltagergebyrer på Xylexpo samt det faktum, at Technodomus med base i Rimini har en langt bedre geografisk placering for både Biesse, SCM og Cefla. Boykotten må betegnes som en alvorlig streg i regningen for Xylexpo-arrangørerne, fordi de tre virksomheder står for omkring 50 % af salget af maskiner i den italienske træindustri.

Technodomus-messen blev afholdt for første gang i foråret 2009 med ambitionen om at positionere sig hos den træbearbejdende industri som et seriøst alternativ til Xylexpo. Den første udgave havde deltagelse af 140 udstillere og 18.156 besøgende, heraf 28 % fra udlandet.

Kilde: Euwid

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078